MENÜ

LEE BREDOCH 
Central Asian Shepherd Dog Kennel 

Üdvözlöm a nevem Magony József .

Bemutatkozásom kezdeném azzal , hogy 1994 óta foglalkozom kutyákkal , hobbi szinten , majd később tenyésztéssel kezdtem foglalkozni . Kipróbáltam számtalan fajtát , de valahogy egyik sem fért bele az én elképzeléseimbe . 2005 - ben találkoztam az első Közép Ázsiai Juhászkutyámmal , és mondthatom ez a találkozás gyökeresen megváltoztatta az eddigi ízlésvilágomat a kutyák terén . Egy hihetetlenül jól " működő " fajtát volt szerencsém megismerni ezekben az állatokban . Lelkes tartóként sokáig nem is foglalkoztam a tenyésztésük gondolatával , csak mikor úgy döntöttem kell mellé egy másik , akkor szembesültem a hazai állomány nevezzük úgy " sokrétűségével " , ami abban mutatkozott meg , hogy nem találtam megfelelő példányt a meglévő Kájom mellé .

Hónapokon át tartó keresgélés , sikertelen vásárlás , és kudarc halmaz után döntöttem úgy hogy a saját kezembe veszem az " utánpótlás gyártását " .

Egy barátom Németh Patrik segítségével hozzá is jutottam egy szukához Brezovai Botond tenyészetéből , mely a mai napig a legjobb kutyám , de remélem nem az utolsó jó , Fekete Sivatag Őre Dzsambura .

Szerencsés vagyok hogy ehhez a remek kutyához segítettek hozzá , aki mentes röntgennel , példaértékű munkával , valamint mindenki ( általam ismert Ázsiások ) számára tetsző küllemmel rendelkezik .

Ezt a kutyát mára még két másik követett , akik szintén megfelelnek az elvárásaimnak , így szépen lassan kialakult egy kissebb tenyészet , amivel szeretném megőrizni azokat az Ázsiákat , melyek az első találkozáskor olyan nagy benyomást tudtak tenni rám és környezetemre .

 

Tenyésztési koncepcióm alapja , hogy a küllem másodlagos értékelése mellett nagy hangsúlyt fektetek a munkakészségre .

Ezzel nem azt akarom mondani hogy nem baj ha csúnya , de dolgozzon , hanem azt hogy inkább legyen tíz kölyök nálam , amiből mondjuk hét kiállításra javasolt küllemmel bír , de kilenc biztosan elvégzi a dolgát , mint egy rakás szép kölyök , amiből jó ha a tizede nem szalad el ha védenie kell a rá bízott értékeket .

A másik nem kevésbé fontos szempontom a vitalitás megőrzése , hisz ezek a kutyák rideg körülmények között alakultak ki , így képesnek kell lenniük hasonlóan rideg körülmények között változatlanul megállni a helyüket . Nem támogatom a beteges , diszpláziás , és egyéb negatívumokkal rendelkező egyedek szaporítását pusztán anyagi , vagy egyéb érdekből . Temperamentumos , de mindenképpen stabil idegrendszerű kutyák megtartását szeretném szorgalmazni .

 

Amit még ide kell írnom , hogy nem tudok és nem is akarok mindenkinek ilyen kutyát a kezébe adni akinek megtetszik egy képről , vagy kiállításról , mert nem mindenkinek való ez a fajta . A tőlem vásárolt kutyák sorsát figyelemmel kísérem , és adott esetben el is hozom a tulajdonostól , amennyiben azt tapasztalom , hogy nem megfelelő tartásban részesítik azt .

 

Amennyiben ez a pár sor felkeltette az érdeklődését a fajta iránt , de még nincs tapasztalata hívjon bizalommal ( kapcsolat menüpont ) és szívesen segítek önnek .

 

Tisztelettel : Magony József

LEE BREDOCH KENNEL

 

Asztali nézet